Pelletkachel kopen Demen

Vergelijk installateurs pelletketels Demen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Demen kopen opent nieuwe deuren om je woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. D.m.v. deze website vind jij handige toelichtingen die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er drie type kachels:

  kachel installateur 5354

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en regelt warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan diverse factoren. Bijvoorbeeld: huis-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5354
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Demen zeker een goede optie. Een voorbeeld is de Double 10 air van het merk Kalon / Giove GroupOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Eenvoudig te installeren, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1450
 • Design en warme sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Ossgebruikt 3290 kWh stroom en stookt 3290 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €169,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Demen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een gasketel. Zo’n systeem gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Steeds meer huizenbezitters preferereneen krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Demen waar monteurs u kunnen adviseren over de producten. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is hierom zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door categorie kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Demen

Een nieuwe goede optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. Het systeem kan gebruikt worden voor verwarming van de woning en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. We hebben het over een duurzame en voordelige keuze: beperkte CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Geld besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €1350 per product.

pelletkachel installateurs in demen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de informatie en uiteraard de offerte verzonden zal worden. De meeste experts zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u een aantal vragen ten aanzien van het woonobject. Relevant zijn de categorie woning, de staat van de isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door uw verstrekte info kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel die in het oog springt, of puur een installatie die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als kleur / design en de afmetingen spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en ga voor een professionele installateur in Demen. Vraag naar klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Ga na of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Ontstaan er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Demen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Demen?

Hedendaags vind je allerhande regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Het aanbod omslaat meer dan 1.700 pelletketel of pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar zeer belangrijk. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend vinden we terug tussen €850 en €1300. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • PS-15-3 (JustFire), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • Iside Idro 2.0 (Extraflame), vermogen 19 [KW], €1400 subsidie.
 • Zelda 7,5 kW (EvaCalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Demen. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 5352, 5354.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!