Pelletkachel kopen Vught

Vergelijk installateurs pelletketels Vught

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vught kopen is bij uitstek geschikt om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Het gaat om geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei modellen en installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Aan de hand van de pelletkachel-vergelijker doorzoek jij handige aanbevelingen die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. In de praktijk hebben we het over drie type modellen:

  kachel installateur 5261

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door allerlei onderdelen. Je kunt denken aan: soort huis, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteVught
Postcode5261
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Vught zeker een goede optie. Een voorbeeld is de Dorica Plus (met kanallisatie) van het merk ThermorossiOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1400
 • Genieten van sfeer en warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Vughtgebruikt 3220 kWh stroom en 3220 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €173,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Vught vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de CV-ketel. Deze ketel werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als het vermogen, de prijzen, en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer Nederlanders oriënteren zich op een krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Vught waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in april 2024 kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Vught

Een efficiënte en is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Dit model wordt aangeraden voor het verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. We hebben het over een milieubewuste en voordelige oplossing: minder CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €950 per ketel.

pelletkachel installateurs in vught


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar welke klant informatie en tevens de offerte verzonden zal worden. Veel adviseurs zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u relevante vragen die gaan over jouw woonobject. U kunt denken aan de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de omvang van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van uw ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een oplossing dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat mag het kosten? Ook zaken als en soort kachel en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en kies een betrouwbare installateur in Vught. Vraag naar reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Controleer of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Loopt je tegen problemen aan? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Vught


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Vught?

Tegenwoordig zijn er verscheidene tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletkachel of pelletketel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk extra interessant. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen de €600 en €1250. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Fusion 10.2C (Elledi), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • ARKO LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Pidra 13 Dorica Idra (Thermorossi), vermogen 12,2 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Vught. Welke maatregelen moet ik treffen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 5260, 5261, 5262, 5263, 5264, 5266, 5268.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente