Pelletkachel kopen Boxtel

Vergelijk installateurs pelletketels Boxtel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Boxtel kopen maakt het mogelijk om huizen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We hebben te maken met verscheidene modellen en installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door middel van pelletkachelrevolutie.nl ontdek je toepasbare details die helpen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over 3 modellen:

  kachel installateur 5281

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We spreken ook van een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. diverse zaken. We spreken over: woning-specificaties, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxtel
Postcode5281
Netnummer0411 (+31411)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Boxtel zeer interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan de Belvedere 16 van het merk KloverNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €600
 • Ervaar het gemak en de sfeer tegen een scherpe prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Veilige en regelbare warmte
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Boxtelgebruikt 3120 kWh stroom en 3120 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €160,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Boxtel vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Schone omgevingslucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een CV-ketel. Zo’n installatie stookt op biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van gebruik, de prijzen, en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer woningeigenaren denken na over een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Boxtel waar specialisten u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak een bestelling doorgeven of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van juni 2024 zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Boxtel

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel kan benut worden voor een centrale verwarming toepassing en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en prijs-interessante keuze: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Royale subsidies, tot wel €1500 per model.

pelletkachel installateurs in boxtel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar welk adres details en tevens de offerte toegezonden moet worden. Veel aannemers zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  Vervolgens stellen we een aantal vragen ten aanzien van je woning. Bijvoorbeeld de categorie woning, de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels je gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of puur een systeem dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook variabelen als het gewenste model en de afmetingen spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en kies voor een goed bekendstaande installateur in Boxtel. Kijk naar reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Achterhaal of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Zijn er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Boxtel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Boxtel?

In de huidige situatie zijn er allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletketel / pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel vanzelfsprekend extra interessant. Het bedrag waar je recht op hebt vinden we terug tussen de €550 en €1300. Enkele voorbeelden zijn:

 • Klik (EdilKamin), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • Adevo (Animo), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Kamin 15 (Termal int.), vermogen 15,1 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Boxtel. Wat zijn de mogelijkheden richting een energieneutrale woning? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 5280, 5281, 5282, 5283.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente