Pelletkachel kopen Neerloon

Vergelijk installateurs pelletketels Neerloon

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Neerloon kopen stelt jou in staat om je woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene soorten kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Dankzij onze tool ontdek jij accurate details die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. We maken onderscheid tussen drie soorten kachels:

  kachel installateur 5356

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat ligt aan verschillende onderdelen. Je kunt denken aan: huis-specificaties, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5356
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Neerloon een uitstekende optie. Neem bijvoorbeeld de REDONDA12 van het merk KalorEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een zuinige en duurzame manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1400
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Ossgebruikt 3290 kWh stroom en stookt 3290 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €169,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Neerloon vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je HR ketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer mensen preferereneen inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Neerloon waar experts u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is dus wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Neerloon

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel wordt aangeraden voor het verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. We hebben het over een groene en besparende keuze: beperkte CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1100 per product.

pelletkachel installateurs in neerloon


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en wellicht een offerte verzonden zal worden. Veel monteurs werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u speciale vragen over je woning. Relevant zijn het soort huis, de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Geleid door uw info kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een product die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is het budget? Ook zaken als kleur / design en de grootte kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en selecteer een erkende installateur in Neerloon. Vraag naar reviews en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Check of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Neerloon


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Neerloon?

Tegenwoordig zijn er allerhande subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat meer dan 1.950 pelletketel / pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk niet misselijk. Het exacte subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt doorgaans tussen de €950 en €1150. Een aantal interessante opties:

 • PS-15-8 (JustFire), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • Comfort Idro L80 (Extraflame), vermogen 19 [KW], €1400 subsidie.
 • Erminy 7,5 kW (EvaCalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de bewoner die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Neerloon. De vraag is; wat kan ik doen om een energieneutraal huis te realiseren? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5356.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem haalt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!