Pelletkachel kopen Huisseling

Vergelijk installateurs pelletketels Huisseling

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Huisseling kopen faciliteert de mogelijkheid om het huis duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We hebben te maken met diverse soorten installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Aan de hand van onze tool ontdek je bruikbare aanbevelingen die van pas komen bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen 3 soorten modellen:

  kachel installateur 5373

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en regelt warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met verscheidene variabelen. Denk aan: type huis, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5373
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Huisseling wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de CADEL VENUS AIR PLUS van het merk CADEL SRLOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €550
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor aantrekkelijke prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel die vaak in de woonkamer staat geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Ossverbruikt 3290 kWh stroom plus nog eens 3290 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €169,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Huisseling vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een HR ketel. Zo’n pelletketel gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel bewoners overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Huisseling waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Huisseling

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. De installatie zorgt voor het verwarmingssysteem en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een milieuvriendelijke en voordelige optie: lagere vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, plantenresten, takken of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Subsidies tot wel €500 per systeem.

pelletkachel installateurs in huisseling


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte verstuurd zal worden. De meeste specialisten plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In stap 2 treft u relevante vragen die gaan over het woonobject. Onder andere het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van uw informatie kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een model die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als en soort kachel en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale specialisten en kies een uitstekende installateur in Huisseling. Bekijk de referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Loop goed na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Functioneert de installatie niet goed? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Huisseling


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Huisseling?

Er zijn op dit moment verscheidene subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over honderden pelletketel / pelletkachel systemen die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk erg serieus. De totale subsidie dat je terug kunt krijgen is uiteenlopend tussen de €400 en €1150. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • PS-15-8 CLASSIC (JustFire), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Bio 80 / Caris 80 (HS) (Fair), vermogen 6,7 [KW], €500 subsidie.
 • SPCT 7,5 – Sofia 7,5 kW (EvaCalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Huisseling. Waaruit kan ik kiezen als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 5358, 5373.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!