Pelletkachel kopen Herpen

Vergelijk installateurs pelletketels Herpen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Herpen kopen is bij uitstek geschikt om het huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Dankzij deze pagina bekijk je bruikbare aanbevelingen die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg 3 soorten installaties:

  kachel installateur 5373

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke variabelen. Je kunt denken aan: huis-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5373
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Herpen zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de Cristel van het merk Jolly Mec Caminetti S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €750
 • Gemak, comfort en sfeer voor lagere prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijke installatie
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Ossgebruikt 3290 kWh stroom en 3290 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €169,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Herpen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. De verwarming loopt via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de gasketel. Een dergelijke installatie verbruikt biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer mensen oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Herpen waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van april 2024 lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is daardoor een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Herpen

Een krachtige en is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De installatie zorgt voor de CV installatie en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een duurzame en besparende keuze: minder uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, biomassa is – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €1350 per kachel.

pelletkachel installateurs in herpen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar wie de informatie en uiteraard de offerte toegezonden mag worden. De meeste aannemers doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  Hierna zie je belangrijke vragen aangaande jouw huis. Denk aan de grootte van de woning de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Middels je info kan de installateur een zinnige raming maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een product die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook onderdelen als het gewenste model en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en maak een keuze voor een geschikte installateur in Herpen. Kijk naar klantervaringen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Herpen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Herpen?

Recent kun je gebruik maken van allerhande subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er bestaan meer dan 1.900 pelletkachel / pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel ontegenzeggelijk niet mis. Het exacte bedrag waar je recht op hebt schommelt tussen de €450 en €1250. Enkele voorbeelden zijn:

 • PS-15-3 DOUBLEDOOR (JustFire), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Bio 100 / Caris BIO 100 (HS) (Fair), vermogen 7,7 [KW], €500 subsidie.
 • SPF 8,5 – Fornotto / Biscotto (EvaCalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Herpen. Waaruit kan ik kiezen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 5373.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!