Pelletkachel kopen Oijen

Vergelijk installateurs pelletketels Oijen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oijen kopen is bij uitstek geschikt om jouw huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. Er is keuze uit tal van soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door gebruik te maken van onze website bekijk jij handige informatie die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We onderscheiden 3 type installaties:

  kachel installateur 5394

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van allerlei aspecten. Je kunt denken aan: jouw type woning, de wensen, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5394
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oijen iets om te overwegen. Dat kan zijn de IP 9 van het merk Gruppo PiazzettaOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en u heeft recht op subsidies tot wel €750
 • Aangename warmte voor schappelijke kosten
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Ossverbruikt 3290 kWh stroom en 3290 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €169,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Oijen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de HR ketel. Zo’n apparaat stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel Nederlanders overwegen een inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga eens langs bij kachel showrooms in Oijen waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Prima service, en u kunt meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (juli 2024) kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Oijen

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De ketel wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een bewuste en relatief goedkope installatie: beperkte uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, snippers, blokken of pellets van hout zijn lang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €1150 per kachel.

pelletkachel installateurs in oijen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar wie de productinfo en uiteraard de offerte aangeleverd mag worden. Veel adviseurs plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u wat vragen inzake je woonobject. Relevant zijn de grootte van de woning wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Geleid door uw data kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een product dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook factoren als uitstraling en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Oijen. Let op reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk kritisch of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Werkt iets niet? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Oijen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Oijen?

Recent kun je gebruik maken van allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Het aanbod omslaat duizenden pelletketel / pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het systeem. Dat maakt de aanschaf van deze kachels natuurlijk niet misselijk. De tegemoetkoming dat men hiervoor opzij gezet heeft vinden we terug tussen de €950 en €1000. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Clips 8 air (Kalon / Giove Group), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.
 • BETTER CRONO HR (Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • SPCN11 – Silence 11 (EvaCalor), vermogen 10,4 [KW], €520 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Oijen. Welke maatregelen moet ik treffen als ik helemaal van het gas af wil? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 5394.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!