Pelletkachel kopen Neerlangel

Vergelijk installateurs pelletketels Neerlangel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Neerlangel kopen maakt het mogelijk om het huis op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pellets. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. Er is keuze uit verschillende modellen kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Geholpen door deze website vind jij actuele details die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er 3 type kachels:

  kachel installateur 5355

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van diverse aspecten. We spreken over: jouw type huis, het stoomniveau, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5355
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update februari 2024)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Neerlangel een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de MIA16 van het merk KalorNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1250
 • Genieten van sfeer en warmte, voor betaalbare prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Een zeer hoog rendement
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Ossverbruikt 3290 kWh stroom en 3290 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €169,00 in februari 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Neerlangel vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de CV-ketel. Zo’n installatie maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als warmtevraag, prijzen en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de Hollanders preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Neerlangel waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (februari 2024) kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is om deze reden zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Neerlangel

Een innovatieve en goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Het systeem kan benut worden voor een centrale verwarming toepassing en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een milieuvriendelijke en relatief goedkope oplossing: minder broeikasuitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €600 per model.

pelletkachel installateurs in neerlangel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en speciaal ook de offerte verstuurd moet worden. De meeste specialisten werken in een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn een aantal vragen m.b.t. het woonobject. Voorbeelden zijn het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van uw ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel die in het oog springt, of juist een model die een vervanger is van de CV-ketel? En wat wilt u maximaal betalen? Ook facetten als kleur / design en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en kies voor een betrouwbare installateur in Neerlangel. Let op beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Check of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Neerlangel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Neerlangel?

Momenteel bestaan er diverse opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.800 pelletkachel & pelletketel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard zeer belangrijk. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen ligt tussen €600 en €1050. Een aantal interessante opties:

 • PS-15-7 (JustFire), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • Raffaella Idro 2.0 (Extraflame), vermogen 19 [KW], €1400 subsidie.
 • Adele 7,5 kW (EvaCalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Neerlangel. Welke stappen moet ik ondernemen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? In de paragraaf hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5355.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De pomp haalt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!