Pelletkachel kopen Ravenstein

Vergelijk installateurs pelletketels Ravenstein

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ravenstein kopen opent nieuwe deuren om het huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er is keuze uit verschillende type installaties, met unieke specificaties en voordelen. Door gebruik te maken van onze vergelijker doorzoek je toepasbare details die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg 3 soorten kachels:

  kachel installateur 5371

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit heeft te maken met velerlei onderdelen. Denk aan: type huis, het stoomniveau, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5371
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ravenstein misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de Sissy Pellet Hydro van het merk Sergio LeoniOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1500
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor schappelijke kosten
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Ossverbruikt 3290 kWh stroom en nog eens 3290 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €169,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Ravenstein vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je gasketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel Nederlanders preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Ravenstein waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (april 2024) fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Ravenstein

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. Het systeem kan gebruikt worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit type kachel is een bewuste en aantrekkelijke installatie: lagere vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Bezuinigen, plantenresten, takken of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Royale subsidies, tot wel €550 per ketel.

pelletkachel installateurs in ravenstein


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en speciaal ook de offerte verzonden kan worden. Veel monteurs zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Hierna zie je wat vragen omtrent uw woning. Bijvoorbeeld het type huis, welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van je ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of een systeem die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook facetten als en soort kachel en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire leveranciers en maak een keuze voor een erkende installateur in Ravenstein. Let op recensies en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk kritisch of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ravenstein


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Ravenstein?

Hedendaags vind je allerhande subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat meer dan 1.850 pelletketel of pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel vanzelfsprekend zeer belangrijk. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt doorgaans tussen de €500 en €1450. Enkele voorbeelden zijn:

 • PS-15-1 GROUND (JustFire), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • SLIM 80 (Extrastove), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.
 • Insert 9,5 – Leonardo/Andrea/Tommy/Donatello / A (EvaCalor), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de bewoner die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Ravenstein. Welke stappen moet ik ondernemen richting een energieneutrale woning? Hieronder hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 5370, 5371.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!