Pelletkachel kopen Keent

Vergelijk installateurs pelletketels Keent

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Keent kopen opent nieuwe deuren om het huis zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan velerlei installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Middels onze vergelijker bekijk jij omvangrijke adviezen die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden 3 kachels:

  kachel installateur 5359

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door velerlei aspecten. Belangrijk zijn: type huis, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5359
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Keent een uitstekende optie. Denk aan de Eco 7, EF 7, Leisure 7, Easy 7 van het merk EcofireOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €650
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Ossgebruikt 3290 kWh stroom en 3290 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €169,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Keent vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een gasketel. Een dergelijke installatie heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als verbruik, de prijzen en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer consumenten kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Keent waar installateurs u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Let op: prijzen van juni 2024 wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Keent

Een innovatieve en goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. De biomassaketel draagt zorg voor de centrale verwarming en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een duurzame en aantrekkelijke keuze: minder CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Geld besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €400 per kachel.

pelletkachel installateurs in keent


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op die manier weten wij naar wie de details en mogelijke offerte verzonden kan worden. De meeste installateurs focussen zich op hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u speciale vragen over jouw woonobject. Belangrijk zijn het type woning, de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het gezin. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door je data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een installatie dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook randvoorwaarden als en soort kachel en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Keent. Check de recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Bekijk goed of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Iets niet in de haak? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Keent


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Keent?

Momenteel bestaan er velerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er bestaan meer dan 1.850 pelletketel en pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk aantrekkelijk. Het bedrag dat je terug kunt krijgen varieert tussen de €900 en €1250. Een aantal interessante opties:

 • PS-15-9 (JustFire), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.
 • Virna Idro (Extraflame), vermogen 14,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Heidi / Titti (EvaCalor), vermogen 5 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Keent. Wat zijn de mogelijkheden om mijn woning energieneutraal te maken? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 5359.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!