Pelletkachel kopen Sint-Michielsgestel

Vergelijk installateurs pelletketels Sint-Michielsgestel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sint-Michielsgestel kopen is bij uitstek geschikt om de woning zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Je vindt verscheidene modellen kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door gebruik te maken van onze website vind je omvangrijke info die helpen bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit 3 type modellen:

  kachel installateur 5271

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit wordt bepaald middels verscheidene facetten. We spreken over: type huis, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint-Michielsgestel
Postcode5271
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Sint-Michielsgestel iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de BRUNICO van het merk Gruppo PiazzettaMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en de subsidies lopen op tot wel €700
 • Gemak, comfort en sfeer voor schappelijke kosten
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Sint-Michielsgestelgebruikt 3630 kWh stroom en 3630 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €192,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Sint-Michielsgestel vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een CV-ketel. Zo’n installatie heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; het gebruik, de prijzen, en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer Hollanders gaan voor een inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Sint-Michielsgestel waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is dus wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Sint-Michielsgestel

Een efficiënte en is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. De biomassaketel is toepasbaar voor verwarming van de woning en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. We hebben het over een milieuvriendelijke en prijs-interessante keuze: lagere vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €450 per model.

pelletkachel installateurs in sint-michielsgestel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo weten we naar wie specificaties en eventuele offerte aangeleverd kan worden. Veel bedrijven werken in een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u speciale vragen over het woonobject. Belangrijk zijn de grootte van de woning de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van je ingevulde data kan de installateur een zinnige raming maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of zelfs een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook onderdelen als het gewenste model en de breedte van de ketel zijn belangrijk.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en kies een erkende installateur in Sint-Michielsgestel. Kijk naar ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk kritisch of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Zijn er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Sint-Michielsgestel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Sint-Michielsgestel?

Recent kun je gebruik maken van allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat duizenden pelletketel / pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend aanlokkelijk. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen schommelt tussen de €700 en €1050. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Fusion 6.2 (Elledi), vermogen 5,3 [KW], €500 subsidie.
 • EVO³ 7 (CADEL SRL), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.
 • Ecotherm Insert 60 (Thermorossi), vermogen 10,7 [KW], €535 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Sint-Michielsgestel. Wat zijn voor mij de opties als ik helemaal van het gas af wil? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 5270, 5271, 5272, 5481.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente