Pelletkachel kopen Lith

Vergelijk installateurs pelletketels Lith

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lith kopen stelt je in de gelegenheid om woningen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. D.m.v. pelletkachelrevolutie.nl bekijk je uitgebreide adviezen die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Eigenlijk zijn er drie type modellen:

  kachel installateur 5397

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met velerlei factoren. Dit zijn natuurlijk: soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5397
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Lith geen gek idee. Je kunt kiezen voor de MALVA MULTIAIR UP (10 S1) van het merk RedEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, het bespaart geld, en de subsidies lopen op tot wel €1350
 • Design en warme sfeer, ook voor een laag budget
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Ossverbruikt 3290 kWh stroom plus 3290 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €169,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Lith vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je CV-ketel. Zo’n installatie werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer bewoners oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Lith waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van mei 2024 zijn nogal variabel. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het is niet helemaal duidelijk of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Lith

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. De ketel is geschikt voor het CV systeem en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een groene en relatief goedkope installatie: beperkte CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemiddelde subsidie van €1100 per product.

pelletkachel installateurs in lith


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en uiteraard de offerte verzonden kan worden. De meeste adviseurs zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je verschillende vragen over je woning. U kunt denken aan het soort huis, welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinssamenstelling. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op je data kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een product dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als het gewenste model en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en kies een betrouwbare installateur in Lith. Houd rekening met beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Check naderhand of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Loopt je tegen problemen aan? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Lith


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Lith?

In de huidige situatie zijn er verscheidene regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). We hebben het over meer dan 1.800 pelletkachel en pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs niet misselijk. Het totaalbedrag waar je recht op hebt ligt doorgaans tussen €900 en €1250. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Kalista 8 air (Kalon / Giove Group), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.
 • LIRA (Ferroli), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.
 • SPV-M9 Nadia / Erika / Petra / Silvia (EvaCalor), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Lith. Waaruit kan ik kiezen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5397.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!