Pelletkachel kopen Macharen

Vergelijk installateurs pelletketels Macharen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Macharen kopen maakt het mogelijk om een huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Het gaat om cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Je vindt meerdere soorten kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van onze vergelijker lees jij actuele informatie die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 5367

 1. Pelletkachel: designs verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door specifieke onderdelen. Dit zijn natuurlijk: jouw type huis, wat het doel is, en hoeveel je te besteden hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5367
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Macharen wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de Ecofire Anna 9 Pro 2 van het merk Palazzetti LelioOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €600
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor een laag budget
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Ossgebruikt 3290 kWh stroom en 3290 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €169,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Macharen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een gasketel. Zo’n systeem verbruikt biomassa, en geen aardgas. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel Nederlanders oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Macharen waar monteurs u de mogelijke opties kunnen showen. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Macharen

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Dit model kan gebruikt worden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit type kachel is een milieubewuste en aantrekkelijke keuze: lagere CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, biomassa is – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €750 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in macharen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en mogelijke offerte verstuurd zal worden. Veel installateurs zijn beperkt tot een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn een aantal vragen aangaande je woning. Denk aan de grootte van het huis de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinsgrootte. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels uw informatie kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een product die een vervanger is van de CV-ketel? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als ambiance en de afmetingen hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en ga aan de slag met een geschikte installateur in Macharen. Check de klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk goed of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Macharen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Macharen?

Momenteel bestaan er allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je vindt duizenden pelletketel of pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel overduidelijk niet mis. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend vinden we terug tussen €650 en €1350. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • PS-15-4 (JustFire), vermogen 5,3 [KW], €500 subsidie.
 • Qlima Delmara 88 S-Line (Extrastove), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • Dado / Hermes (EvaCalor), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Macharen. Wat kan ik allemaal doen als ik streef naar nul op de meter? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 5367.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!