Pelletkachel kopen Lithoijen

Vergelijk installateurs pelletketels Lithoijen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lithoijen kopen opent nieuwe deuren om je huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Eigenlijk zijn dit houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met meerdere soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. D.m.v. onze vergelijker lees je bruikbare gegevens die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 5396

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door verschillende randvoorwaarden. Onder andere: jouw soort huis, het doel, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5396
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Lithoijen zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de DENIA14 van het merk KalorOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €550
 • Design en warme sfeer, en nog betaalbaar ook
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volledig automatisch
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Ossverbruikt 3290 kWh stroom en 3290 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €169,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Lithoijen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de HR ketel. Deze installatie werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als vermogen, de prijzen, en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer woningeigenaren neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Lithoijen waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juli 2024 fluctueren enorm. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Lithoijen

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De ketel wordt gebruikt voor de centrale verwarming en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een duurzame en aantrekkelijke mogelijkheid: lagere CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €500 per installatie.

pelletkachel installateurs in lithoijen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar wie specificaties en uiteraard de offerte verzonden kan worden. Veel uitvoerders zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen belangrijke vragen inzake het huis. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door je ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een systeem dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als het design en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Lithoijen. Kijk naar verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Check naderhand of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Ontstaan er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Lithoijen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Lithoijen?

Recent kun je gebruik maken van verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Het aanbod omslaat honderden pelletketel & pelletkachel modellen die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het vermogen in KW van het model. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs zeer belangrijk. De tegemoetkoming waar je recht op hebt schommelt tussen de €700 en €1350. Je kunt denken aan:

 • Double 8 air (Kalon / Giove Group), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.
 • DIADEMA canalizzabile (Ferroli), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • SPCT 7,5 – Greta (EvaCalor), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Lithoijen. Wat moet ik precies doen om een woning compleet duurzaam te maken? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 5396.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die de energie van de zon gebruikt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!