Pelletkachel kopen Overlangel

Vergelijk installateurs pelletketels Overlangel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Overlangel kopen maakt het mogelijk om uw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als machinaal geperste korrels van zaagsel. Er is keuze uit velerlei type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Geholpen door onze tool tref jij uitgebreide gegevens die nuttig zijn bij het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 soorten modellen:

  kachel installateur 5357

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door meerdere facetten. Je kunt denken aan: woning-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5357
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Zoek jij een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Overlangel misschien we dé oplossing. Denk aan de Adele 7,5 kW van het merk EvaCalorOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een “groene” en bewuste mogelijkheid om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €950
 • Ervaar het gemak en de sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Ossverbruikt 3290 kWh stroom plus nog eens 3290 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €169,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Overlangel vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een CV-ketel. Zo’n pelletketel gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de mensen neigen naar een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Overlangel waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juli 2024 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Overlangel

Een andere is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel draagt zorg voor de centrale verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en kostenbesparende mogelijkheid: lagere CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn lang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1500 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in overlangel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en tevens de offerte toegezonden zal worden. Veel installateurs plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf de woning

  Hier volgen relevante vragen inzake uw woning. Belangrijk zijn de categorie van uw huis, welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van de data kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel als designstuk, of een oplossing die een vervanger is van de CV-ketel? En wat mag het kosten? Ook zaken als uitstraling en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Overlangel. Vraag om recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Achterhaal of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Overlangel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Overlangel?

In de huidige situatie zijn er allerhande subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er bestaan honderden pelletketel & pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard niet mis. De tegemoetkoming dat hiervoor gereserveerd is is uiteenlopend tussen de €450 en €1050. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • PS-15-5 (JustFire), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.
 • Fiandra Idro (Extraflame), vermogen 17,6 [KW], €1400 subsidie.
 • Alina 7,5 kW (EvaCalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Overlangel. Wat zijn de mogelijkheden om een woning compleet duurzaam te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 5357.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!