Pelletkachel kopen Horst aan de Maas

Vergelijk installateurs pelletketels Horst aan de Maas

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Horst aan de Maas kopen maakt het mogelijk om jouw huis zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er zijn velerlei installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Geholpen door deze website doorzoek je actuele toelichtingen die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen 3 soorten kachels:

  kachel installateur 5865

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels specifieke randvoorwaarden. Belangrijk zijn: jouw type huis, het doel, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5865
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Horst aan de Maas wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de Emma van het merk ExtraflameOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een duurzame en groene keuze om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1250
 • Innovatieve verwarmingsoplossing tegen een scherpe prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Veilige en regelbare warmte
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Horst aan de Maasconsumeert 3580 kWh stroom en 3580 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €186,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Horst aan de Maas vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de CV-ketel. Zo’n installatie werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 6 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer Hollanders kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Horst aan de Maas waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. De marktprijzen (mei 2024) lopen zeer uiteen. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door het merk/type en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Horst aan de Maas

Een alternatieve is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel draagt zorg voor verwarming van de woning en warm tapwater om te wassen en douchen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en voordelige mogelijkheid: beperkte uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Geld besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €1300 per systeem.

pelletkachel installateurs in horst-aan-de-maas


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie specificaties en uiteraard de offerte aangeleverd moet worden. Veel aannemers focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Hierna zie je diverse vragen inzake het huis. U kunt denken aan de grootte van het huis wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door je ingevulde gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een model die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als de kleur en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse specialisten en maak een keuze voor een erkende installateur in Horst aan de Maas. Bekijk de verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Iets niet in de haak? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Horst aan de Maas


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Horst aan de Maas?

Momenteel bestaan er verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er zijn meer dan 1.700 pelletketel / pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel ontegenzeggelijk erg serieus. Het bedrag dat toe te passen is schommelt tussen €400 en €1000. Enkele voorbeelden zijn:

 • Cherie (EdilKamin), vermogen 11,2 [KW], €560 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 20 MAJO.IDRO20-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Vario Aqua (SHT), vermogen 14,9 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de bewoner die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Horst aan de Maas. Wat zijn voor mij de opties als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 5865.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem profiteert van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een installatie die gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente