Pelletkachel kopen Swolgen

Vergelijk installateurs pelletketels Swolgen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Swolgen kopen stelt je in de gelegenheid om een woning duurzaam te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit omschrijven we als machinaal geperste korrels van zaagsel. Er zijn diverse installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Via pelletkachelrevolutie.nl doorzoek je uitgebreide toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg 3 type modellen:

  kachel installateur 5866

 1. Pelletkachel: designs verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van diverse aspecten. Denk aan: woning-specificaties, wat het doel is, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5866
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Swolgen zeer interessant. Je kunt kiezen voor de LP up 9, Video Black van het merk CMGNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1100
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor een laag budget
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te bedienen
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Horst aan de Maasverbruikt 3580 kWh stroom en 3580 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €186,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Swolgen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de gasketel. Zo’n systeem maakt gebruik van biomassa, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en betaalt u enkel de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat consumenten overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Swolgen waar experts u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook direct een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 fluctueren enorm. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Swolgen

Een andere is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze installatie wordt aangeraden voor een centrale verwarming toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en prijs-interessante keuze: lagere uitstoot van CO-2, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkope keuze, houtpellets of ander organisch afval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1000 per ketel.

pelletkachel installateurs in swolgen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie de details en mogelijke offerte verstuurd mag worden. Veel monteurs zijn beperkt tot een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn wat vragen aangaande je woonobject. Belangrijk zijn de grootte van de woning de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van uw ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een installatie die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat mag het kosten? Ook facetten als het design en de hoogte van de kachel kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en ga aan de slag met een geschikte installateur in Swolgen. Let op verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Functioneert de installatie niet goed? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Swolgen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Swolgen?

In de huidige situatie zijn er allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.850 pelletketel of pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk niet misselijk. Het exacte subsidiebedrag dat toe te passen is is uiteenlopend tussen €700 en €1250. Enkele voorbeelden zijn:

 • B6 / EUGENIA B6 (L’Artistico), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • P136 (Gruppo Piazzetta), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • MERCURIO (Ferroli), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Swolgen. Welke maatregelen moet ik treffen om een energieneutraal huis te realiseren? Hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 5866.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!