Pelletkachel kopen Meerlo

Vergelijk installateurs pelletketels Meerlo

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Meerlo kopen faciliteert de mogelijkheid om je woning duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar unieke korrels van hout. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. Er zijn meerdere installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Middels onze vergelijker doorzoek jij actuele raadgeving die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg drie soorten installaties:

  kachel installateur 5864

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke randvoorwaarden. Onder andere: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5864
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Meerlo zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de SUITE HYDROMATIC 24 van het merk MCZMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €1300
 • Aangename warmte, ook voor een laag budget
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te programmeren
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Horst aan de Maasconsumeert 3580 kWh stroom en nog eens 3580 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €186,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Meerlo vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige apparaten kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de HR ketel. Zo’n installatie maakt gebruik van biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; warmtevraag, prijzen en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de prijzen van pellets en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de woningeigenaren oriënteren zich op een exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Meerlo waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De actuele prijzen van juli 2024 wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Meerlo

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel wordt aangeraden voor een verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een duurzame en kostenbesparende oplossing: beperkte CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Voordelig, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1500 per installatie.

pelletkachel installateurs in meerlo


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte aangeleverd kan worden. De meeste experts zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je relevante vragen die gaan over jouw woning. Onder andere het type woning, welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door de ingevulde data kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook facetten als uitstraling en de afmetingen doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire monteurs en ga voor een geschikte installateur in Meerlo. Check de verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk goed of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Functioneert de installatie niet goed? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Meerlo


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Meerlo?

Recent kun je gebruik maken van allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan honderden pelletkachel & pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de systemen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is onmiskenbaar aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat toe te passen is is uiteenlopend tussen de €700 en €1150. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • TOPAZ L (KRASA Metali D.o.o), vermogen 10,1 [KW], €505 subsidie.
 • P163 / P163 D / P163 T (Gruppo Piazzetta), vermogen 11,3 [KW], €565 subsidie.
 • LIRA PLUS (Ferroli), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Meerlo. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? In de paragraaf hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 5864.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!