Pelletkachel kopen Maasdriel

Vergelijk installateurs pelletketels Maasdriel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Maasdriel kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels. Er is keuze uit meerdere type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door gebruik te maken van pelletkachelrevolutie.nl bekijk je praktische raadgeving die van pas komen bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen drie type kachels:

  kachel installateur 5855

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit wordt bepaald middels allerlei zaken. Denk aan: jouw type huis, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5855
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Maasdriel een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de Artemide van het merk Moretti DesignOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een goede en zuinige optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en de subsidies lopen op tot wel €1500
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Volledig automatisch
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Maasdrielverbruikt 3440 kWh stroom en 3440 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €191,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Maasdriel vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Schone omgevingslucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige systemen worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je gasketel. Een dergelijk systeem gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van verbruik, de prijzen en het model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de prijs van de houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer bewoners overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. We zien steeds meer kachel showrooms in Maasdriel waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. Let op: prijzen van mei 2024 zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is dan ook wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Maasdriel

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel wordt aangeraden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en prijs-interessante keuze: beperkte CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, houtsnippers en pellets zijnstukken voordeliger dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Je woning van het gas af
 • Interessant subsidie tot €900 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in maasdriel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en tevens de offerte aangeleverd kan worden. Veel specialisten doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we speciale vragen m.b.t. het huis. Bijvoorbeeld de grootte van het huis of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van uw verstrekte info kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een oplossing die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook onderdelen als het design en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en selecteer een erkende installateur in Maasdriel. Let op reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Check of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Maasdriel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Maasdriel?

Recent kun je gebruik maken van diverse subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletkachel / pelletketel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs erg aantrekkelijk. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft loopt uiteen tussen €700 en €1050. Enkele voorbeelden zijn:

 • ROUND 100 (Dielle SRL), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • Qlima Rosada 103 M-Line (AMG S.p.A.), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.
 • Domo PGI (Rika), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Maasdriel. Wat zijn de mogelijkheden om een woning compleet duurzaam te maken? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 5325, 5855.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat de energie van de zon gebruikt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente