Pelletkachel kopen Kronenberg

Vergelijk installateurs pelletketels Kronenberg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kronenberg kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door gebruik te maken van onze tool bekijk jij uitgebreide info die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over 3 soorten installaties:

  kachel installateur 5976

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door diverse variabelen. Belangrijk zijn: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5976
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kronenberg een uitstekende optie. Denk aan de LP up 9, Pad-K van het merk CMGOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1100
 • Warmte en comfort voor een lage prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Horst aan de Maasverbruikt 3580 kWh stroom en stookt 3580 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €186,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Kronenberg vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een CV-ketel. Zo’n systeem maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 9 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer mensen preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Kronenberg waar medewerkers u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. De marktprijzen (april 2024) lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is daardoor een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Kronenberg

Een andere is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. De installatie is toepasbaar voor het CV systeem en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een duurzame en relatief goedkope keuze: minder uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Geld besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1300 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in kronenberg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte verzonden mag worden. De meeste installateurs focussen zich op hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  In de volgende stap ziet u diverse vragen ten aanzien van uw woonobject. Belangrijk zijn het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van uw verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of meer een oplossing dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat mag het kosten? Ook zaken als het design en de hoogte van de kachel kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en kies voor een goed bekendstaande installateur in Kronenberg. Vraag om reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Ga na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is er sprake van een defect? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Kronenberg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Kronenberg?

Momenteel bestaan er allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over meer dan 1.700 pelletketel en pelletkachel systemen die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar aanlokkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is loopt uiteen tussen €600 en €1500. Je kunt denken aan:

 • Primula Air (Laminox), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Samanta TH (Gruppo Piazzetta), vermogen 15,6 [KW], €1400 subsidie.
 • BABY 13 (FLUMENFIRE), vermogen 11,3 [KW], €565 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Kronenberg. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 5976.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!