Pelletkachel kopen Tienray

Vergelijk installateurs pelletketels Tienray

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Tienray kopen maakt het mogelijk om woningen duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Het gaat om kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan verschillende kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Via pelletkachelrevolutie.nl tref jij actuele details die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen 3 type kachels:

  kachel installateur 5865

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan verschillende zaken. Je kunt denken aan: woning-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel je te besteden hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5865
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Tienray zeker een goede optie. Een voorbeeld is de P936 van het merk Gruppo PiazzettaMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op subsidies tot wel €650
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Horst aan de Maasgebruikt 3580 kWh stroom en stookt 3580 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €186,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Tienray vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je gasketel. Een dergelijk systeem stookt op biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Er spelen zaken een rol zoals; verbruik, de prijzen en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer huizenbezitters gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Tienray waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juli 2024 lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Tienray

Een krachtige en is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt gebruikt voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een duurzame en voordelige mogelijkheid: beperkte CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €950 per kachel.

pelletkachel installateurs in tienray


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie specificaties en uiteraard de offerte aangeleverd mag worden. Veel experts focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  Hier volgen speciale vragen over uw woning. Bijvoorbeeld het type woning, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door uw gegevens kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een systeem dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als de kleur en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en ga in zee met een uitstekende installateur in Tienray. Vraag om klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Ga na of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Tienray


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Tienray?

Recent kun je gebruik maken van allerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletkachel of pelletketel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk aanlokkelijk. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen loopt uiteen tussen €700 en €1250. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • SATURN (KRASA Metali D.o.o), vermogen 10,1 [KW], €505 subsidie.
 • Superior Rita (type SP351-02) (Gruppo Piazzetta), vermogen 11,2 [KW], €560 subsidie.
 • MARTE HR (Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Tienray. Wat moet ik precies doen als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 5865.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat slim gebruik maakt van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!