Pelletkachel kopen Griendtsveen

Vergelijk installateurs pelletketels Griendtsveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Griendtsveen kopen stelt je in de gelegenheid om uw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden tal van modellen en installaties, met unieke specificaties en voordelen. Door gebruik te maken van onze tool lees je samengestelde informatie die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen 3 type modellen:

  kachel installateur 5766

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene randvoorwaarden. We spreken over: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5766
Netnummer0493 (+31493)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Griendtsveen geen gek idee. Dat kan zijn de LP up 9, Video Black van het merk CMGEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1500
 • Genieten van sfeer en warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Veilige en regelbare warmte
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Horst aan de Maasgebruikt 3580 kWh stroom en 3580 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €186,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Griendtsveen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een CV-ketel. Zo’n pelletketel maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van warmtevraag, prijzen en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel consumenten preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Griendtsveen waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of een voorradig model kopen. De marktprijzen (april 2024) zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Griendtsveen

Een efficiënte en is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. De installatie draagt zorg voor de centrale verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het betreft een milieuvriendelijke en kostenbesparende optie: lagere CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoper dan gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €1200 per kachel.

pelletkachel installateurs in griendtsveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en tevens de offerte verstuurd mag worden. Veel experts werken in hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn een aantal vragen aangaande je woonobject. Relevant zijn de categorie woning, wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op de data maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of puur een product die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als en soort kachel en de hoogte van de kachel hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en ga in zee met een erkende installateur in Griendtsveen. Check de recensies en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Griendtsveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Griendtsveen?

Er zijn op dit moment diverse subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Het aanbod omslaat honderden pelletkachel of pelletketel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het modellen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel ontegenzeggelijk zeer belangrijk. Het exacte bedrag dat toepasbaar is schommelt tussen de €550 en €1450. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • IDRO-ALICE32 (Kalor), vermogen 30,5 [KW], €1525 subsidie.
 • Corinne (Gallus), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.
 • Raffaella Idro (Extraflame), vermogen 18,8 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Griendtsveen. Wat moet ik precies doen richting een energieneutrale woning? Op deze website geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 5766.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die gebruik maakt van energie van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!