Pelletkachel kopen Sevenum

Vergelijk installateurs pelletketels Sevenum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sevenum kopen biedt jou de kans om uw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Het gaat om cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We onderscheiden verscheidene soorten installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Dankzij deze pagina doorzoek jij praktische aanbevelingen die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg 3 type kachels:

  kachel installateur 5975

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door verscheidene randvoorwaarden. Denk aan: jouw soort huis, wat het doel is, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5975
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Sevenum een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de Delya 22 van het merk PasqualicchioMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1350
 • Warmte en comfort tegen een scherpe prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Relatief weinig onderhoud
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Horst aan de Maasgebruikt 3580 kWh stroom en nog eens 3580 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €186,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Sevenum vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de HR ketel. Zo’n installatie stookt op biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer mensen denken na over een luxe inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Sevenum waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van april 2024 fluctueren enorm. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Sevenum

Een effectieve en populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel is toepasbaar voor de centrale verwarming en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en relatief goedkope oplossing: lagere CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoper dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1050 per kachel.

pelletkachel installateurs in sevenum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte toegezonden zal worden. De meeste uitvoerders zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn diverse vragen over jouw woonobject. Belangrijk zijn de grootte van het huis wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van de ingevulde data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een systeem dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook factoren als de kleur en de maatvoering spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en kies een professionele installateur in Sevenum. Let op ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Controleer of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Plaats zeker ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Loopt je tegen problemen aan? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Sevenum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Sevenum?

Hedendaags vind je allerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt meer dan 1.800 pelletketel / pelletkachel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard niet misselijk. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt ligt tussen de €600 en €1500. Een aantal interessante opties:

 • Elisa Ghost Air (Laminox), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • MP973 THERMO (Gruppo Piazzetta), vermogen 30,3 [KW], €1515 subsidie.
 • BABY 9,5 (FLUMENFIRE), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de Nederlander die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Sevenum. Wat kan ik allemaal doen richting een energieneutrale woning? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5975.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!