Pelletkachel kopen Bergen Limburg

Vergelijk installateurs pelletketels Bergen Limburg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bergen Limburg kopen is bij uitstek geschikt om huizen duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Het gaat om houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met velerlei modellen en installaties, met unieke specificaties en voordelen. Via deze pagina doorzoek jij handige adviezen die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg 3 soorten installaties:

  kachel installateur 5855

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van velerlei aspecten. Onder andere: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Postcode5855
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Behoefte aan eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bergen Limburg een uitstekende optie. Denk aan de Hermetic 8 van het merk AMG S.p.A.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1400
 • Genieten van sfeer en warmte voor een lage prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Bergen Limburgverbruikt 3520 kWh stroom en nog eens 3520 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €183,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Bergen Limburg vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een HR ketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer Nederlanders overwegen een krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Bergen Limburg waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juli 2024 lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Bergen Limburg

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. Dit model kan gebruikt worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en prijstechnisch interessante oplossing: beperkte CO-2 belasting, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoper dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Subsidies tot wel €1050 per product.

pelletkachel installateurs in bergen-limburg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar wie de details en eventuele offerte verzonden zal worden. Veel monteurs focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen omtrent je huis. Denk aan de grootte van de woning wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van uw ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of een installatie die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als de kleur en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire leveranciers en maak een keuze voor een erkende installateur in Bergen Limburg. Kijk naar ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Check naderhand of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Bergen Limburg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Bergen Limburg?

Hedendaags vind je verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt meer dan 1.950 pelletkachel of pelletketel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs erg serieus. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen €700 en €1150. Een aantal interessante opties:

 • Vigo II (Ecoforest), vermogen 9,7 [KW], €500 subsidie.
 • TopNext 6 Kw (AMG S.p.A.), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • P 20 Water + Air (Senko), vermogen 19 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor de Nederlander die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Bergen Limburg. Waaruit kan ik kiezen om een energieneutraal huis te realiseren? In de paragraaf hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 5854, 5855.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente