Pelletkachel kopen Grubbenvorst

Vergelijk installateurs pelletketels Grubbenvorst

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Grubbenvorst kopen is bij uitstek geschikt om een huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt verschillende type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. onze website vind je uitgebreide toelichtingen die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er drie soorten modellen:

  kachel installateur 5971

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met verscheidene factoren. Je kunt denken aan: jouw soort huis, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5971
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Behoefte aan eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Grubbenvorst iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de HRV 120 Style van het merk RavelliOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1200
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor lagere prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te programmeren
 • Volledig automatisch
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Horst aan de Maasverbruikt 3580 kWh stroom en stookt 3580 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €186,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Grubbenvorst vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, afkomstig van resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een CV-ketel. Een dergelijk systeem verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het merk kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat woningeigenaren oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Grubbenvorst waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in april 2024 kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Grubbenvorst

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De biomassaketel is toepasbaar voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een duurzame en voordelige installatie: beperkte CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Royale subsidies, tot wel €1000 per kachel.

pelletkachel installateurs in grubbenvorst


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en wellicht een offerte toegezonden moet worden. Veel experts doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u wat vragen die gaan over jouw woning. Voorbeelden zijn de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Aan de hand van uw data kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of bij voorkeur een installatie dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook variabelen als en soort kachel en de grootte zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en ga aan de slag met een professionele installateur in Grubbenvorst. Check de ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Loop goed na of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Werkt iets niet? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Grubbenvorst


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Grubbenvorst?

Hedendaags vind je veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit meer dan 1.800 pelletkachel / pelletketel systemen die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel onmiskenbaar niet misselijk. Het totaalbedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt doorgaans tussen €700 en €1300. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Kamin 20 (Lafat Komerc – Termal Int.), vermogen 20 [KW], €1400 subsidie.
 • P985 THERMO (Gruppo Piazzetta), vermogen 13,4 [KW], €1400 subsidie.
 • AT18 (Ferroli), vermogen 19 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Grubbenvorst. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 5970, 5971.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat de zon gebruikt voor energie en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!