Pelletkachel kopen Hegelsom

Vergelijk installateurs pelletketels Hegelsom

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hegelsom kopen stelt jou in staat om een woning op een energiezuinige manier te stoken. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Het betreft geperste houtkorrels. Je vindt verscheidene type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Middels de pelletkachel-vergelijker ontdek jij accurate informatie die van pas komen bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over 3 soorten modellen:

  kachel installateur 5963

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere randvoorwaarden. Onder andere: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5963
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hegelsom een uitstekende optie. Denk aan de Murano Mirror D12 van het merk Mondena ItaliaOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1000
 • Innovatieve verwarmingsoplossing met een laag kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te programmeren
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Horst aan de Maasconsumeert 3580 kWh stroom en 3580 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €186,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Hegelsom vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een CV-ketel. Zo’n systeem gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als warmtevraag, prijzen en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel woningeigenaren kiezen voor een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Hegelsom waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of een kachel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in april 2024 zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Hegelsom

Een nieuwe goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Het systeem is geschikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en prijs-interessante oplossing: beperkte CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1050 per systeem.

pelletkachel installateurs in hegelsom

Plaatsen in de omgeving:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar wie specificaties en misschien de offerte toegezonden moet worden. De meeste experts doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf de woning

  Nu volgen een aantal vragen omtrent je woonobject. Onder andere het type huis, de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels je info kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een product die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als het gewenste model en de hoogte van de kachel hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele aanbieders en kies voor een geschikte installateur in Hegelsom. Houd rekening met referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Kijk na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hegelsom


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Hegelsom?

Er zijn op dit moment verscheidene regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn meer dan 1.850 pelletketel of pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk erg serieus. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is is uiteenlopend tussen de €650 en €1400. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • B12C / CORY B12C (L’Artistico), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • P963 T (Gruppo Piazzetta), vermogen 11,3 [KW], €565 subsidie.
 • TERMO GIOVE 30 (Ferroli), vermogen 27,4 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Hegelsom. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 5963.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de zon gebruikt voor energie en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!