Pelletkachel kopen Lottum

Vergelijk installateurs pelletketels Lottum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lottum kopen stelt je in de gelegenheid om een woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn verscheidene soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Dankzij de pelletkachel-vergelijker lees je handige info die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden drie type modellen:

  kachel installateur 5973

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan velerlei zaken. We spreken over: jouw soort huis, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5973
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Lottum zeer interessant. Dat kan zijn de Dado / Hermes van het merk EvaCalorOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies lopen op tot wel €800
 • Genieten van sfeer en warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Horst aan de Maasgebruikt 3580 kWh stroom en stookt 3580 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €186,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Lottum vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een HR ketel. Zo’n ketel gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de huizenbezitters neigen naar een luxe inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Lottum waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van april 2024 zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Lottum

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Het systeem wordt aangeraden voor de CV installatie en warm water om te douchen en wassen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een bewuste en besparende oplossing: lagere vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Bezuinigen, biomassa is goedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €600 per model.

pelletkachel installateurs in lottum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte toegezonden moet worden. De meeste installateurs zijn beperkt tot een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u belangrijke vragen aangaande je woning. U kunt denken aan het soort woning, de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de omvang van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van de gegevens kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of bij voorkeur een product dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook randvoorwaarden als het gewenste model en de breedte van de ketel zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van populaire leveranciers en ga aan de slag met een geschikte installateur in Lottum. Vraag naar recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check of de rookafvoer in orde is. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Lottum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Lottum?

Hedendaags vind je verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over meer dan 1.700 pelletketel en pelletkachel producten die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel uiteraard extra interessant. Het exacte bedrag waar je recht op hebt loopt uiteen tussen de €650 en €1300. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Butterfly Air (Laminox), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.
 • P988 THERMO (Gruppo Piazzetta), vermogen 20,7 [KW], €1400 subsidie.
 • T18 (Ferroli), vermogen 19 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Lottum. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 5973.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die energie van de zon opvangt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!