Pelletkachel kopen Meterik

Vergelijk installateurs pelletketels Meterik

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Meterik kopen stelt je in de gelegenheid om een huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Dit omschrijven we als houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan velerlei modellen en installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door gebruik te maken van deze website vind jij praktische gegevens die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er drie type kachels:

  kachel installateur 5964

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei randvoorwaarden. Dit zijn natuurlijk: soort huis, de wensen, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5964
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Meterik zeer interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan de NOIR LP9 van het merk CAMINETTIMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €550
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor een laag budget
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Automatische ontsteking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Horst aan de Maasgebruikt 3580 kWh stroom en stookt 3580 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €186,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Meterik vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je HR ketel. Deze ketel stookt op biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van verbruik, de prijzen en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel woningeigenaren preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Meterik waar adviseurs u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of een voorradig model kopen. De prijzen van mei 2024 wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Meterik

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. Het systeem wordt aangeraden voor een CV toepassing en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het betreft een groene en prijstechnisch interessante installatie: lagere broeikas uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, houtsnippers en pellets zijnrelatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €650 per kachel.

pelletkachel installateurs in meterik


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar wie de informatie en uiteraard de offerte toegezonden kan worden. Veel monteurs plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u een aantal vragen die gaan over je woning. Denk aan het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van de ingevulde gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of bij voorkeur een product dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook zaken als het design en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en ga in zee met een betrouwbare installateur in Meterik. Check de verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk goed of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer verschillende functies uit. Ontstaan er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Meterik


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Meterik?

Er zijn op dit moment velerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan duizenden pelletketel of pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend aanlokkelijk. Het totaalbedrag dat toe te passen is loopt uiteen tussen de €650 en €1500. Een aantal interessante opties:

 • B12C / CAMILLA B12C (L’Artistico), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • CLEMY (SUPERIOR) (Gruppo Piazzetta), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • AT23 (Ferroli), vermogen 23 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Meterik. Waaruit kan ik kiezen om een energieneutraal huis te realiseren? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 5964.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!