Pelletkachel kopen Sint Anthonis

Vergelijk installateurs pelletketels Sint Anthonis

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sint Anthonis kopen stelt je in de gelegenheid om de woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende modellen kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Via deze website doorzoek je praktische aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er 3 type kachels:

  kachel installateur 5845

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van diverse facetten. Je kunt denken aan: jouw soort huis, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5845
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3660 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Sint Anthonis wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de B12C / I-STOVE B12C van het merk L’ArtisticoEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1150
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor een lage prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Sint Anthonisverbruikt 3660 kWh stroom en nog eens 3660 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €192,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Sint Anthonis vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een gasketel. Deze installatie verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als warmtevraag, prijzen en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 7 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer bewoners overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga eens langs bij kachel showrooms in Sint Anthonis waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juni 2024 zijn erg wisselend. Het vergelijken van monteurs is daarom een aanrader.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Sint Anthonis

Een innovatieve en goede optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Dit model kan benut worden voor het centrale verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en prijs-interessante oplossing: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €400 per product.

pelletkachel installateurs in sint-anthonis


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar wie de informatie en eventuele offerte toegezonden kan worden. De meeste monteurs zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn verschillende vragen omtrent je huis. Belangrijk zijn de categorie van uw huis, of de woning goed geïsoleerd is, het aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op uw gegevens kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of meer een model dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als de kleur en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke adviseurs en selecteer een uitstekende installateur in Sint Anthonis. Check de recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Ga na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Zijn er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Sint Anthonis


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Sint Anthonis?

Momenteel bestaan er velerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over duizenden pelletkachel en pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk verleidelijk. De tegemoetkoming dat hiervoor gereserveerd is wisselt tussen de €450 en €1450. Je kunt denken aan:

 • Star 6.2 (Elledi), vermogen 5,3 [KW], €500 subsidie.
 • KRISS³ 7 (CADEL SRL), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.
 • Cuba 10 (Thermorossi), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor wie een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Sint Anthonis. Wat kan ik allemaal doen als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 5845.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente