Pelletkachel kopen Broekhuizenvorst

Vergelijk installateurs pelletketels Broekhuizenvorst

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Broekhuizenvorst kopen faciliteert de mogelijkheid om je huis zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Je vindt tal van type kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door gebruik te maken van deze pagina tref jij handige aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over drie type installaties:

  kachel installateur 5871

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en regelt warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met diverse onderdelen. Denk aan: jouw type woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5871
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Broekhuizenvorst een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de COMFORT van het merk SELECTANordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en er zijn interessante subsidies, tot wel €550
 • Gemak, comfort en sfeer tegen een scherpe prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Horst aan de Maasgebruikt 3580 kWh stroom en 3580 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €186,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Broekhuizenvorst vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je gasketel. Zo’n installatie werkt op biomassa, en geen aardgas. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het verbruik, de prijzen en het soort kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer huizenbezitters preferereneen krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Broekhuizenvorst waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van april 2024 fluctueren enorm. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dan ook een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Broekhuizenvorst

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. Het systeem wordt gebruikt voor de centrale verwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als groene en prijstechnisch interessante keuze: minder vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, houtsnippers en pellets zijnstukken voordeliger dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €400 per ketel.

pelletkachel installateurs in broekhuizenvorst


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie specificaties en uiteraard de offerte toegezonden kan worden. De meeste bedrijven zijn beperkt tot een eigen regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn een aantal vragen met betrekking tot jouw huis. Bijvoorbeeld het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinsgrootte. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Geleid door de gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een oplossing die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als het design en de maatvoering hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse aanbieders en kies voor een geschikte installateur in Broekhuizenvorst. Kijk naar ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Loop goed na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Ontstaan er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Broekhuizenvorst


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Broekhuizenvorst?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.750 pelletkachel / pelletketel modellen die vallen onder deze regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard erg serieus. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is loopt uiteen tussen €450 en €1200. Een aantal interessante opties:

 • PLUS B9 / ELLETRA PLUS 9 (L’Artistico), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • P137 (Gruppo Piazzetta), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • NETTUNO MAIOLICA (Ferroli), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Broekhuizenvorst. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 5871.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!