Pelletkachel kopen Venray

Vergelijk installateurs pelletketels Venray

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Venray kopen faciliteert de mogelijkheid om uw woning zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Er zijn verschillende soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. onze tool ontdek jij accurate aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over drie soorten kachels:

  kachel installateur 5801

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan diverse aspecten. Je kunt denken aan: type woning, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5801
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Venray misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de Kapo van het merk RikaNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1400
 • Genieten van sfeer en warmte met een laag kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Relatief weinig onderhoud
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Venraygebruikt 3350 kWh stroom en 3350 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €172,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Venray vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de HR ketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het gebruik, de prijzen, en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Na deze periode kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer mensen denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Venray waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is om deze reden wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Venray

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Het systeem draagt zorg voor een centrale verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als groene en prijs-interessante beslissing: lagere CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1400 per kachel.

pelletkachel installateurs in venray

Plekken in de regio:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en uiteraard de offerte verstuurd zal worden. Veel experts focussen zich op een eigen regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we diverse vragen ten aanzien van de woning. Denk aan de grootte van de woning de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinsgrootte. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels je gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een installatie die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook variabelen als en soort kachel en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en ga voor een goed bekendstaande installateur in Venray. Houd rekening met klantervaringen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk kritisch of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Venray


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Venray?

Momenteel bestaan er velerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over duizenden pelletkachel / pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk aanlokkelijk. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen de €900 en €1150. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Brio (EdilKamin), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro 28 wit IDRO28-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 25,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Magis (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Venray. Wat moet ik precies doen als ik streef naar nul op de meter? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 5800, 5801, 5802, 5803, 5804.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat de zon gebruikt voor energie en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente