Pelletkachel kopen Melderslo

Vergelijk installateurs pelletketels Melderslo

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Melderslo kopen is bij uitstek geschikt om uw huis zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Je vindt tal van modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van onze website vind jij praktische gegevens die van dienst kunnen zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit 3 kachels:

  kachel installateur 5962

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels verscheidene randvoorwaarden. Dit zijn natuurlijk: woning-specificaties, het stoomniveau, en wat je bestedingsruimte is. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5962
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Melderslo zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de Elly van het merk ITCOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €1350
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor de kleine portemonnee
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Horst aan de Maasverbruikt 3580 kWh stroom plus nog eens 3580 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €186,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Melderslo vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een CV-ketel. Een dergelijk systeem stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het vermogen, de prijzen, en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel mensen kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Melderslo waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Let op: prijzen van april 2024 wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is daardoor wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Melderslo

Een nieuwe woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Deze installatie draagt zorg voor de centrale verwarming en warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een milieubewuste en kostenbesparende mogelijkheid: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €800 per product.

pelletkachel installateurs in melderslo

Omliggende plaatsen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en misschien de offerte verzonden mag worden. Veel adviseurs focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we diverse vragen aangaande het huis. U kunt denken aan het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal inwonende mensen. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een installatie dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als en soort kachel en de grootte doen er toe.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en maak een keuze voor een uitstekende installateur in Melderslo. Kijk naar ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Melderslo


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Melderslo?

Momenteel bestaan er verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over meer dan 1.950 pelletkachel of pelletketel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs zeer belangrijk. De tegemoetkoming dat hiervoor gereserveerd is schommelt tussen de €550 en €1450. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • B12C / I-STOVE B12C (L’Artistico), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • MP970 (Gruppo Piazzetta), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • TERMO GIOVE (Ferroli), vermogen 22,9 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Melderslo. Wat moet ik precies doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze website hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 5962.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem haalt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!