Pelletkachel kopen Horst

Vergelijk installateurs pelletketels Horst

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Horst kopen biedt jou de kans om uw huis duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Eigenlijk zijn dit kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn verschillende kachels, met unieke specificaties en voordelen. Met behulp van onze website doorzoek jij samengestelde gegevens die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen 3 soorten installaties:

  kachel installateur 5961

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat hangt af van verscheidene onderdelen. Belangrijk zijn: woning-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en de maximum prijs. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5961
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Horst zeer interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan de MERCURIO van het merk FerroliOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €650
 • Gemak, comfort en sfeer voor een lage prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Horst aan de Maasgebruikt 3580 kWh stroom en 3580 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €186,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Horst vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer terug de woning in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de gasketel. Zo’n installatie stookt op biomassa, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als vermogen, de prijzen, en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel Nederlanders kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Horst waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van april 2024 kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is om deze reden zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Horst

Een alternatieve is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel is geschikt voor de CV installatie en warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en aantrekkelijke optie: minder vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Hoge subsidies tot wel €1200 per ketel.

pelletkachel installateurs in horst

Plaatsen in de regio:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo weten we naar wie de productinfo en wellicht een offerte toegezonden moet worden. De meeste monteurs zijn werkzaam in een expliciet gebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn speciale vragen omtrent je huis. Relevant zijn het soort woning, de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van uw data kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel die in het oog springt, of meer een systeem die voorziet in de volledige warmtevraag? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als en soort kachel en de breedte van de ketel zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse aanbieders en kies een uitstekende installateur in Horst. Houd rekening met klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Achterhaal of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Werkt het systeem niet naar behoren? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Horst


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Horst?

Er zijn op dit moment meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletketel / pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk erg aantrekkelijk. Het bedrag dat toepasbaar is varieert tussen de €700 en €1300. Een aantal interessante opties:

 • B12C / ELY B12C (L’Artistico), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Superior SCP 11 kW – type YP114-02 (Gruppo Piazzetta), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • TERMOFENICE M (Ferroli), vermogen 18 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Horst. Wat zijn de mogelijkheden om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 5960, 5961.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!