Pelletkachel kopen Broekhuizen

Vergelijk installateurs pelletketels Broekhuizen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Broekhuizen kopen is bij uitstek geschikt om je huis duurzaam te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden verschillende type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Middels onze vergelijker tref je veelzijdige toelichtingen die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 5872

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan allerlei variabelen. Bijvoorbeeld: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5872
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Broekhuizen zeer interessant. Bijvoorbeeld de Ecofire Martina idro lux 10 van het merk Palazzetti LelioNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €500
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Horst aan de Maasverbruikt 3580 kWh stroom en 3580 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €186,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Broekhuizen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de HR ketel. Zo’n apparaat verbruikt biomassa, en geen aardgas. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel consumenten overwegen een inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in Broekhuizen waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2024 fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Broekhuizen

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. De installatie kan gebruikt worden voor een CV toepassing en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en prijs-interessante beslissing: beperkte vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, houtsnippers en pellets zijnrelatief goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Royale subsidies, tot wel €850 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in broekhuizen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte verstuurd mag worden. Veel experts zijn beperkt tot een eigen regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn wat vragen die gaan over jouw woonobject. Denk aan het soort huis, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van uw info kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of meer een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als uitstraling en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en kies voor een betrouwbare installateur in Broekhuizen. Houd rekening met klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk kritisch of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Werkt iets niet? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Broekhuizen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Broekhuizen?

Er zijn op dit moment verscheidene subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.800 pelletketel & pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk aanlokkelijk. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft is uiteenlopend tussen de €600 en €1350. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • PLUS B9 / ELISABETTA PLUS B9 (L’Artistico), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • P943 (Gruppo Piazzetta), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • NETTUNO ACCIAIO CANALIZZABILE (Ferroli), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Broekhuizen. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 5872.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!