Pelletkachel kopen Boxmeer

Vergelijk installateurs pelletketels Boxmeer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Boxmeer kopen stelt je in de gelegenheid om de woning duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Eigenlijk zijn dit houtkorrels van geperst, zuiver hout. Je vindt diverse modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van deze pagina check je bruikbare gegevens die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg 3 modellen:

  kachel installateur 5831

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van verschillende variabelen. We spreken over: huis-specificaties, het doel, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5831
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Boxmeer iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de Cortina 9 van het merk CS-ThermosNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €1150
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor lagere prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Boxmeergebruikt 3460 kWh stroom en 3460 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €181,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Boxmeer vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je gasketel. Een dergelijke installatie gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio huizenbezitters denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Boxmeer waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. Prima service, en u kunt een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van juni 2024 wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Boxmeer

Een efficiënte en handige mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De biomassaketel wordt gebruikt voor verwarming van de woning en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als bewuste en prijs-interessante installatie: lagere uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkoop, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €1150 per product.

pelletkachel installateurs in boxmeer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en eventuele offerte aangeleverd mag worden. Veel monteurs zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we verschillende vragen over je woning. Belangrijk zijn het soort woning, wat er aan isolatie is gedaan, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinsgrootte. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door de data kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of bij voorkeur een systeem dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als het gewenste model en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en kies een uitstekende installateur in Boxmeer. Kijk naar recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk goed of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Boxmeer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Boxmeer?

Momenteel bestaan er allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over meer dan 1.700 pelletketel of pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar verleidelijk. De tegemoetkoming dat hiervoor gereserveerd is schommelt tussen €800 en €1250. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Evia (EdilKamin), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • Avito / Avito slim / Avito Rao (Animo), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Air 10 (Termal int.), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Boxmeer. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 5830, 5831.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente