Pelletkachel kopen Evertsoord

Vergelijk installateurs pelletketels Evertsoord

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Evertsoord kopen stelt je in de gelegenheid om je huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Het betreft geperste houtkorrels. Er zijn velerlei soorten installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Geholpen door deze website lees je uitgebreide informatie die ondersteuning bieden bij het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg drie type modellen:

  kachel installateur 5977

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door verscheidene facetten. Bijvoorbeeld: jouw type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5977
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Evertsoord iets om te overwegen. Denk aan de Ecofire Christina 7 van het merk Palazzetti LelioMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €850
 • Warmte en comfort tegen een scherpe prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Horst aan de Maasgebruikt 3580 kWh stroom plus nog eens 3580 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €186,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Evertsoord vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je HR ketel. Een dergelijk systeem gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als het vermogen, de prijzen, en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren overwegen een krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Evertsoord waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak meteen bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Evertsoord

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De installatie kan gebruikt worden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een bewuste en kostenbesparende installatie: lagere vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Geld besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €700 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in evertsoord


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar welke klant informatie en tevens de offerte aangeleverd moet worden. Veel aannemers zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Nu volgen belangrijke vragen over jouw huis. U kunt denken aan het soort huis, wat er aan isolatie is gedaan, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Zorg dat u alles goed invult, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van deze informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of juist een model dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook facetten als het gewenste model en de hoogte van de kachel hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en kies voor een uitstekende installateur in Evertsoord. Let op referenties en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Loop goed na of de rookafvoer in orde is. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Ontstaan er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Evertsoord


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Evertsoord?

Recent kun je gebruik maken van meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan meer dan 1.850 pelletkachel en pelletketel producten die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk erg serieus. Het bedrag waar je recht op hebt wisselt tussen de €500 en €1400. Enkele voorbeelden zijn:

 • Fiorella Air (Laminox), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Sefora TH (Gruppo Piazzetta), vermogen 15,6 [KW], €1400 subsidie.
 • CORALLA (FLUMENFIRE), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Evertsoord. Wat zijn voor mij de opties richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 5977.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat energie van de zon opvangt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!