Pelletkachel kopen Hollands Kroon

Vergelijk installateurs pelletketels Hollands Kroon

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hollands Kroon kopen opent nieuwe deuren om huizen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn verschillende soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Middels deze website bekijk je uitgebreide informatie die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er drie type modellen:

  kachel installateur 1778

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei zaken. Denk aan: jouw soort huis, het stoomniveau, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1778
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hollands Kroon geen gek idee. Denk dan bijvoorbeeld aan de Pretty C Decor en Glass van het merk Moretti DesignOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €750
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor aantrekkelijke prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Hollands Kroonverbruikt 3050 kWh stroom en 3050 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €164,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Hollands Kroon vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een gasketel. Een dergelijk systeem heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u nog te maken met de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer woningeigenaren overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Hollands Kroon waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van april 2024 zijn nogal variabel. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daarom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Hollands Kroon

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Het systeem wordt gebruikt voor het CV systeem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een milieuvriendelijke en relatief goedkope oplossing: lagere CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, biomassa is goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €650 per product.

pelletkachel installateurs in hollands-kroon


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar welk adres details en mogelijke offerte verzonden moet worden. De meeste monteurs zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In stap 2 treft u wat vragen m.b.t. je woonobject. Denk aan het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, het aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op de verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een oplossing dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als kleur / design en de grootte spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en ga voor een goede installateur in Hollands Kroon. Vraag om reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Controleer of er een goede afvoer wordt aangebracht. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Ontstaan er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Hollands Kroon


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Hollands Kroon?

Tegenwoordig zijn er allerhande subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletketel / pelletkachel modellen die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de systemen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard aantrekkelijk. De totale subsidie dat je terug kunt krijgen varieert tussen de €450 en €1500. Een aantal interessante opties:

 • ESR 13 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 8,9 [KW], €500 subsidie.
 • Eco 7 (Castelmonte SRL), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.
 • PP 510 A (TMC Srl), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Hollands Kroon. Welke maatregelen moet ik treffen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 1777, 1778.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente