Pelletkachel kopen Den Oever

Vergelijk installateurs pelletketels Den Oever

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Den Oever kopen faciliteert de mogelijkheid om uw huis op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar pellets. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn meerdere modellen en installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Dankzij pelletkachelrevolutie.nl bekijk je praktische toelichtingen die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er 3 soorten installaties:

  kachel installateur 1779

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit wordt bepaald middels verscheidene zaken. Denk aan: huis-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1779
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Den Oever zeer interessant. Een voorbeeld is de P163 TH van het merk Gruppo PiazzettaOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op subsidies tot wel €1200
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Hollands Kroongebruikt 3050 kWh stroom en 3050 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €164,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Den Oever vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een gasketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Het wordt berekend op basis van de warmtevraag, prijzen en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Legio bewoners denken na over een inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Den Oever waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in juni 2024 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Den Oever

Een andere populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Dit model draagt zorg voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit segment is een bewuste en voordelige beslissing: minder uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1500 per kachel.

pelletkachel installateurs in den-oever


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en speciaal ook de offerte aangeleverd kan worden. De meeste experts zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we wat vragen die gaan over jouw woning. Onder andere de categorie van uw huis, leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal huisgenoten. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Met behulp van uw ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of puur een oplossing die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als het design en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van populaire monteurs en maak een keuze voor een betrouwbare installateur in Den Oever. Houd rekening met recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk of de rookafvoer in orde is. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. Neem de gehele installatie goed door. Functioneert de installatie niet goed? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Den Oever


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Den Oever?

Hedendaags vind je diverse opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.950 pelletkachel / pelletketel installaties die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk zeer belangrijk. De totale subsidie dat toepasbaar is schommelt tussen €650 en €1400. Een aantal interessante opties:

 • Hydro DV180 (Davinci), vermogen 18 [KW], €1400 subsidie.
 • Corridor Idro 16 (AMG S.p.A.), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • LW up 15 Ile LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Den Oever. Wat zijn de mogelijkheden om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze pagina geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 1779.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!