Pelletkachel kopen Hippolytushoef

Vergelijk installateurs pelletketels Hippolytushoef

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hippolytushoef kopen maakt het mogelijk om het huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pelletkorrels. Dit omschrijven we als cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit tal van soorten kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Aan de hand van onze website lees jij toepasbare gegevens die helpen bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit drie soorten modellen:

  kachel installateur 1778

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels meerdere randvoorwaarden. Belangrijk zijn: type huis, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1778
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hippolytushoef zeer interessant. Bijvoorbeeld de Class Idro Ceramic 32 MAJO.IDRO32-KAR van het merk AMG S.p.A.Nordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een duurzame en groene keuze om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies lopen op tot wel €850
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor lagere prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Hollands Kroongebruikt 3050 kWh stroom en 3050 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €164,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Hippolytushoef vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je HR ketel. Zo’n pelletketel werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van de CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is zeer wisselend. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 6 en 9 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel Nederlanders kiezen voor een inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Hippolytushoef waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van mei 2024 wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Hippolytushoef

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De installatie draagt zorg voor de CV installatie en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante keuze: beperkte broeikas uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, snippers, blokken of pellets van hout zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €600 per product.

pelletkachel installateurs in hippolytushoef


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte verzonden moet worden. De meeste adviseurs zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u speciale vragen ten aanzien van de woning. Denk aan de categorie van uw huis, de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op je ingevulde data kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of puur een installatie die een vervanger is van de CV-ketel? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als kleur / design en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en maak een keuze voor een uitstekende installateur in Hippolytushoef. Check de reviews en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Achterhaal of er een goede afvoer wordt aangebracht. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Functioneert de installatie niet goed? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hippolytushoef


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Hippolytushoef?

In de huidige situatie zijn er verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat honderden pelletketel en pelletkachel installaties die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de systemen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat toe te passen is varieert tussen €950 en €1200. Enkele voorbeelden zijn:

 • Malika Idro (Dal Zotto S.P.A), vermogen 22,8 [KW], €1140 subsidie.
 • TH 24 (AMG S.p.A.), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • LW up 15 Icona black LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Hippolytushoef. Welke stappen moet ik ondernemen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 1777, 1778.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!