Pelletkachel kopen Anna Paulowna

Vergelijk installateurs pelletketels Anna Paulowna

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Anna Paulowna kopen biedt jou de kans om je huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Het gaat om kleine staafjes uit geperst houtafval. Er is keuze uit meerdere type installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Geholpen door onze vergelijker ontdek jij handige adviezen die helpen bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over 3 type modellen:

  kachel installateur 1761

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door diverse randvoorwaarden. We spreken over: huis-specificaties, de wensen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1761
Netnummer0223 (+31223)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Anna Paulowna misschien we dé oplossing. Denk aan de 98ELITE.8-BAR van het merk AMG S.p.A.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1050
 • Gemak, comfort en sfeer tegen een scherpe prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Hollands Kroongebruikt 3050 kWh stroom plus 3050 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €164,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Anna Paulowna vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je HR ketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer consumenten kiezen voor een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Anna Paulowna waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (april 2024) zijn ontzettend divers. Aanbieders en monteurs vergelijken is dan ook wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het is niet helemaal duidelijk of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Anna Paulowna

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. De installatie kan gebruikt worden voor de verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een bewuste en prijstechnisch interessante mogelijkheid: lagere broeikas uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, houtpellets of blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €550 per product.

pelletkachel installateurs in anna-paulowna


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar wie de details en misschien de offerte aangeleverd mag worden. De meeste monteurs focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u diverse vragen omtrent jouw woning. Onder andere de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van deze informatie kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een installatie dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als uitstraling en de grootte spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en ga in zee met een goed bekendstaande installateur in Anna Paulowna. Vraag naar recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Check of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Werkt iets niet? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Anna Paulowna


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Anna Paulowna?

Recent kun je gebruik maken van meerdere opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletkachel of pelletketel systemen die gedekt worden door de regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs verleidelijk. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen de €450 en €1350. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Karin Steel (Dal Zotto S.P.A), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro 28 Bordeaux rood IDRO28-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 25,9 [KW], €1400 subsidie.
 • LP up 9, Pad (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Anna Paulowna. Wat zijn voor mij de opties om een woning compleet duurzaam te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 1760, 1761.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een installatie die energie van de zon opvangt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!