Pelletkachel kopen Breezand

Vergelijk installateurs pelletketels Breezand

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Breezand kopen faciliteert de mogelijkheid om je woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met velerlei modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Geholpen door onze tool lees je accurate informatie die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 1764

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en regelt warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit heeft te maken met verschillende facetten. Bijvoorbeeld: jouw soort woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1764
Netnummer0223 (+31223)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Breezand geen gek idee. Denk aan de TopNext 6 Kw van het merk AMG S.p.A.Of wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €600
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor lagere prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Veilige en regelbare warmte
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Hollands Kroongebruikt 3050 kWh stroom en 3050 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €164,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Breezand vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is geschikt voor 1 kamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een HR ketel. Deze ketel werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Er spelen zaken een rol zoals; het gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Legio bewoners neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Breezand waar monteurs u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak direct een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De huidige prijzen (juni 2024) kunnen sterk fluctueren. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of dit gezond en milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door merk/type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Breezand

Een krachtige en handige mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. Deze installatie wordt gebruikt voor een verwarming toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een milieubewuste en voordelige oplossing: beperkte vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkope keuze, houtsnippers en pellets zijnrelatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €1450 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in breezand


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar welk adres details en speciaal ook de offerte aangeleverd kan worden. De meeste specialisten focussen zich op hun eigen streek.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In stap 2 treft u belangrijke vragen m.b.t. jouw woonobject. Relevant zijn het type huis, de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal inwonende mensen. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Met behulp van uw gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een systeem die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook randvoorwaarden als de kleur en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en ga in zee met een erkende installateur in Breezand. Check de reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Neem de gehele installatie goed door. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Breezand


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Breezand?

Tegenwoordig zijn er allerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletketel en pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen €550 en €1350. Een aantal interessante opties:

 • Elda Elite Steel (Dal Zotto S.P.A), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro 28 Grijs/zwart IDRO28-GPAR (AMG S.p.A.), vermogen 25,9 [KW], €1400 subsidie.
 • LP up 9, Pad-K (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de bewoner die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Breezand. Wat kan ik allemaal doen om een woning compleet duurzaam te maken? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 1764.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die de energie van de zon gebruikt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!