Pelletkachel kopen Nieuwe Niedorp

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuwe Niedorp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuwe Niedorp kopen is bij uitstek geschikt om je huis op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pelletkorrels. Het betreft geperste houtkorrels. We hebben te maken met tal van soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Via de pelletkachel-vergelijker vind je waardevolle info die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Eigenlijk zijn er 3 type kachels:

  kachel installateur 1733

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels specifieke onderdelen. Bijvoorbeeld: type huis, wat het doel is, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1733
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuwe Niedorp wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de Ecofire Miriam 12 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1400
 • Warmte en comfort, voor betaalbare prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Hollands Kroonconsumeert 3050 kWh stroom plus 3050 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €164,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Nieuwe Niedorp vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Schone omgevingslucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je HR ketel. Deze ketel maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd wissel sterk. Het is afhankelijk van variabelen als verbruik, de prijzen en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat bewoners gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Nieuwe Niedorp waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is dan ook zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuwe Niedorp

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. Deze installatie kan gebruikt worden voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een bewuste en prijstechnisch interessante optie: minder vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, biomassa is relatief goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €1500 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in nieuwe-niedorp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte toegezonden zal worden. Veel bedrijven focussen zich op een eigen regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je wat vragen ten aanzien van jouw huis. Voorbeelden zijn de grootte van het huis wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels uw data kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of een product dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als uitstraling en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire experts en maak een keuze voor een erkende installateur in Nieuwe Niedorp. Kijk naar beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Kijk na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Is er sprake van een defect? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuwe Niedorp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Nieuwe Niedorp?

Hedendaags vind je verscheidene subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het model. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend erg aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat toe te passen is wisselt tussen €850 en €1500. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Arianna 12 (CS-Thermos), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 24 MAJO.IDRO24-KAR (AMG S.p.A.), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • LX up 12 Steel (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Nieuwe Niedorp. De vraag is; wat kan ik doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 1733.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!