Pelletkachel kopen Westerland

Vergelijk installateurs pelletketels Westerland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Westerland kopen opent nieuwe deuren om je huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Eigenlijk zijn dit machinaal geperste korrels van zaagsel. We hebben te maken met tal van kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Middels deze website tref je omvangrijke gegevens die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen 3 type modellen:

  kachel installateur 1778

 1. Pelletkachel: designs verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende aspecten. We spreken over: jouw soort woning, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1778
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Westerland misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de Dustin 24 van het merk densanOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1250
 • Genieten van sfeer en warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Hollands Kroonverbruikt 3050 kWh stroom en 3050 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €164,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Westerland vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een CV-ketel. Deze installatie gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van je CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Aanzienlijk veel mensen kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Westerland waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De prijzen van juni 2024 zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het is niet helemaal duidelijk of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Westerland

Een innovatieve en is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. Het systeem zorgt voor het verwarmingssysteem en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een milieubewuste en prijs-interessante oplossing: beperkte uitstoot van CO-2, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, plantenresten, takken of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Subsidies tot wel €650 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in westerland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte verstuurd mag worden. Veel experts focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  Hier volgen wat vragen omtrent jouw huis. Onder andere het soort huis, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van uw verstrekte info kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een oplossing die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook factoren als het gewenste model en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire monteurs en maak een keuze voor een geschikte installateur in Westerland. Vraag naar recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Kijk na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Westerland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Westerland?

Momenteel bestaan er veel verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.950 pelletketel of pelletkachel systemen die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk verleidelijk. Het bedrag dat toe te passen is wisselt tussen de €500 en €1300. Je kunt denken aan:

 • Hydro DV140 (Davinci), vermogen 14 [KW], €1400 subsidie.
 • NSAT 260 (AMG S.p.A.), vermogen 25,9 [KW], €1400 subsidie.
 • LW up 15 Icona mirror LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Westerland. Welke stappen moet ik ondernemen richting een energieneutrale woning? Hieronder hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 1778.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!