Pelletkachel kopen Slootdorp

Vergelijk installateurs pelletketels Slootdorp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Slootdorp kopen stelt je in de gelegenheid om het huis op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan meerdere modellen kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Door gebruik te maken van pelletkachelrevolutie.nl check je actuele info die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. We onderscheiden 3 installaties:

  kachel installateur 1774

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat ligt aan verschillende variabelen. Bijvoorbeeld: jouw type huis, de wensen, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1774
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Slootdorp iets om te overwegen. Dat kan zijn de Aqua 16 Glass Clessidra / Ergonomic / Turbo van het merk Moretti DesignNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1000
 • Ervaar het gemak en de sfeer tegen een scherpe prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Hollands Kroonverbruikt 3050 kWh stroom plus nog eens 3050 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €164,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Slootdorp vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de HR ketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel woningeigenaren oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Slootdorp waar consultants u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in mei 2024 zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is daarom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Slootdorp

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze installatie kan gebruikt worden voor de CV installatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en relatief goedkope keuze: minder vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, houtpellets of blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €1300 per model.

pelletkachel installateurs in slootdorp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte aangeleverd kan worden. Veel installateurs plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Nu volgen diverse vragen m.b.t. het woonobject. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van je ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een product die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook onderdelen als kleur / design en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire bedrijven en kies voor een betrouwbare installateur in Slootdorp. Let op klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Kijk na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Is er sprake van een defect? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Slootdorp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Slootdorp?

Momenteel bestaan er verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Het aanbod omslaat meer dan 1.750 pelletkachel & pelletketel modellen die op de lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk aanlokkelijk. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen loopt uiteen tussen €550 en €1100. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Jole Idro 2.0 (Dal Zotto S.P.A), vermogen 14,2 [KW], €710 subsidie.
 • SLIM IDRO 16 (AMG S.p.A.), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • Drum LW up 15 (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Slootdorp. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 1774.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat de energie van de zon gebruikt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!