Pelletkachel kopen Wieringerwerf

Vergelijk installateurs pelletketels Wieringerwerf

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wieringerwerf kopen stelt je in de gelegenheid om uw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er is keuze uit diverse modellen en installaties, met unieke specificaties en voordelen. Aan de hand van pelletkachelrevolutie.nl check je handige aanbevelingen die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 1771

 1. Pelletkachel: designs verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van meerdere factoren. Je kunt denken aan: jouw type woning, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1771
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wieringerwerf iets om te overwegen. Dat kan zijn de EGO AIR UP van het merk MCZOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €550
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor aantrekkelijke prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijke installatie
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Hollands Kroonconsumeert 3050 kWh stroom en stookt 3050 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €164,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Wieringerwerf vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze wijze komt er warmte vrij die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de gasketel. Deze installatie gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van vermogen, de prijzen, en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Veel Hollanders gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Wieringerwerf waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 zijn erg wisselend. Het vergelijken van monteurs is dan ook geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of dit groen en duurzaam is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Wieringerwerf

Een alternatieve is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel kan gebruikt worden voor een centrale verwarming toepassing en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een bewuste en prijs-interessante installatie: beperkte vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkoop, houtpellets of blokken zijn relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €550 per systeem.

pelletkachel installateurs in wieringerwerf


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte verstuurd kan worden. Veel uitvoerders zijn beperkt tot een eigen regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn verschillende vragen omtrent het huis. Bijvoorbeeld het soort huis, de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van de gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een installatie dat voorziet in de volledige warmtevraag? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook facetten als ambiance en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire monteurs en ga voor een geschikte installateur in Wieringerwerf. Houd rekening met beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Wieringerwerf


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Wieringerwerf?

Momenteel bestaan er verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn meer dan 1.750 pelletketel & pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel overduidelijk extra interessant. Het bedrag dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen de €800 en €1250. Enkele voorbeelden zijn:

 • Inderto 700 Elite Crystal (Dal Zotto S.P.A), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • NSAT 140 (AMG S.p.A.), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.
 • Cave LW up 15 (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Wieringerwerf. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 1770, 1771.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!