Pelletkachel kopen Wieringerwaard

Vergelijk installateurs pelletketels Wieringerwaard

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wieringerwaard kopen maakt het mogelijk om je huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn verschillende soorten installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Middels deze website tref je uitgebreide info die van pas komen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 type installaties:

  kachel installateur 1766

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van meerdere variabelen. Bijvoorbeeld: jouw soort woning, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1766
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Wieringerwaard zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Dedalo Hydro 15 van het merk Green PurosEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1250
 • Aangename warmte, ook voor een laag budget
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Hollands Kroonverbruikt 3050 kWh stroom en 3050 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €164,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Wieringerwaard vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je HR ketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel Nederlanders overwegen een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn kachel showrooms in Wieringerwaard waar adviseurs u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of een pelletkachel op voorraad kopen. De huidige prijzen (mei 2024) zijn ontzettend divers. Installateurs vergelijken is om deze reden zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Wieringerwaard

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De installatie kan benut worden voor een centrale verwarming toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een duurzame en prijstechnisch interessante optie: beperkte CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, houtsnippers en pellets zijnveel betaalbaarder dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1400 per product.

pelletkachel installateurs in wieringerwaard


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte verzonden moet worden. Veel adviseurs werken in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen speciale vragen over uw huis. Voorbeelden zijn de grootte van de woning de staat van de isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Zorg dat u alles goed invult, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op je ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of een oplossing dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als uitstraling en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire specialisten en kies een erkende installateur in Wieringerwaard. Let op klantervaringen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Iets niet in de haak? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Wieringerwaard


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Wieringerwaard?

Tegenwoordig zijn er verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.700 pelletkachel & pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk zeer belangrijk. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen €600 en €1300. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Melania Elite Steel (Dal Zotto S.P.A), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro 28 wit IDRO28-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 25,9 [KW], €1400 subsidie.
 • LP up 9, Rafale (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Wieringerwaard. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 1766.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat de zon gebruikt voor energie en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!