Pelletkachel kopen Haringhuizen

Vergelijk installateurs pelletketels Haringhuizen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Haringhuizen kopen biedt jou de kans om je woning duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Dit omschrijven we als machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene kachels, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. onze website ontdek je actuele details die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden 3 soorten modellen:

  kachel installateur 1769

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van allerlei variabelen. Denk aan: jouw soort huis, het stoomniveau, en hoeveel je te besteden hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1769
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Haringhuizen misschien we dé oplossing. Denk aan de DomoNova PK van het merk Interdomo GmbHOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een “groene” en bewuste mogelijkheid om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €850
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor een laag budget
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Hollands Kroonverbruikt 3050 kWh stroom en stookt 3050 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €164,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Haringhuizen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je gasketel. Een dergelijke installatie stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het vermogen, de prijzen, en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de inkoop van houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer bewoners preferereneen luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Haringhuizen waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. Let op: prijzen van mei 2024 zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is dan ook zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Haringhuizen

Een innovatieve en is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De ketel kan gebruikt worden voor het verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en prijs-interessante optie: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, houtblokken of ander organisch materiaal zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €1450 per systeem.

pelletkachel installateurs in haringhuizen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en uiteraard de offerte verstuurd kan worden. Veel experts plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn diverse vragen ten aanzien van uw huis. Voorbeelden zijn het type huis, de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Middels uw verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een oplossing dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als het gewenste model en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en ga in zee met een uitstekende installateur in Haringhuizen. Vraag naar verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Check naderhand of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Ontstaan er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Haringhuizen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Haringhuizen?

In de huidige situatie zijn er verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn honderden pelletketel of pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar zeer belangrijk. Het totaalbedrag dat toepasbaar is wisselt tussen €500 en €1200. Je kunt denken aan:

 • Inserto 700 2.0 (Dal Zotto S.P.A), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro 32 wit IDRO32-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 30,5 [KW], €1525 subsidie.
 • LP up 9, Videa Mirror (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Haringhuizen. Welke maatregelen moet ik treffen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 1769.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem profiteert van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!