Pelletkachel kopen Zijdewind

Vergelijk installateurs pelletketels Zijdewind

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zijdewind kopen faciliteert de mogelijkheid om je huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan verschillende kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van deze website ontdek jij uitgebreide aanbevelingen die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg 3 soorten modellen:

  kachel installateur 1736

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van meerdere factoren. Dit zijn natuurlijk: huis-specificaties, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1736
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zijdewind misschien we dé oplossing. Denk aan de Ecofire Dani New 8 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €800
 • Gemak, comfort en sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Hollands Kroongebruikt 3050 kWh stroom plus nog eens 3050 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €164,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Zijdewind vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je gasketel. Deze installatie werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als het gebruik, de prijzen, en het model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel mensen kiezen voor een inbouw pelletkachel die past in het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Zijdewind waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (mei 2024) zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. De mening lopen uiteen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Zijdewind

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. Dit model kan gebruikt worden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en aantrekkelijke mogelijkheid: beperkte CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, plantenresten, takken of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €450 per product.

pelletkachel installateurs in zijdewind


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie de details en uiteraard de offerte verzonden mag worden. Veel experts focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u wat vragen aangaande uw huis. Onder andere de grootte van het huis de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op je ingevulde data kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een installatie dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook factoren als het design en de breedte van de ketel zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en maak een keuze voor een professionele installateur in Zijdewind. Let op ervaringen van anderen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check naderhand of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Ontstaan er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Zijdewind


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Zijdewind?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletkachel en pelletketel systemen die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar niet misselijk. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen loopt uiteen tussen de €950 en €1000. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Venexia 21 (CS-Thermos), vermogen 20,1 [KW], €1400 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 28 MAJO.IDRO28-KAR (AMG S.p.A.), vermogen 25,9 [KW], €1400 subsidie.
 • LP up 9, Armor (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Zijdewind. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? In de paragraaf hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 1736.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die energie van de zon opvangt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!