Pelletkachel kopen Lutjewinkel

Vergelijk installateurs pelletketels Lutjewinkel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lutjewinkel kopen is bij uitstek geschikt om huizen zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pellets. Het betreft geperste houtkorrels. Je vindt velerlei soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van onze vergelijker lees je samengestelde informatie die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Feitelijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 1732

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door meerdere zaken. Belangrijk zijn: type huis, het stoomniveau, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1732
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Lutjewinkel misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de SPV-M9 Nadia / Erika / Petra / Silvia van het merk EvaCalorMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1000
 • Gemak, comfort en sfeer tegen een scherpe prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijke installatie
 • Volledig automatisch
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Hollands Kroongebruikt 3050 kWh stroom en nog eens 3050 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €164,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Lutjewinkel vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een CV-ketel. Een dergelijk systeem maakt gebruik van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer Nederlanders neigen naar een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Lutjewinkel waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van april 2024 zijn erg wisselend. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Lutjewinkel

Een krachtige en handige mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze installatie wordt aangeraden voor een verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit segment is een bewuste en voordelige beslissing: lagere uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkoop, houtpellets of ander organisch afval zijn relatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Subsidies tot wel €450 per ketel.

pelletkachel installateurs in lutjewinkel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar welke klant informatie en misschien de offerte toegezonden moet worden. Veel monteurs werken in een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Hier volgen relevante vragen aangaande uw huis. Belangrijk zijn het type huis, de staat van de isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en samenstelling van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van uw info kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is het budget? Ook randvoorwaarden als het gewenste model en de grootte hebben invloed.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en ga voor een goed bekendstaande installateur in Lutjewinkel. Kijk naar klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Kijk na of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Lutjewinkel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Lutjewinkel?

Er zijn op dit moment meerdere subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Het aanbod omslaat honderden pelletketel / pelletkachel modellen die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat toe te passen is ligt doorgaans tussen de €950 en €1250. Enkele voorbeelden zijn:

 • Cortina 10 (CS-Thermos), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 24 MAJO.IDRO24-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • LX up 12 Rafale (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Lutjewinkel. Waaruit kan ik kiezen als ik streef naar nul op de meter? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 1732.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!