Pelletkachel kopen Schagen

Vergelijk installateurs pelletketels Schagen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Schagen kopen is bij uitstek geschikt om het huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. We onderscheiden velerlei modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van onze tool doorzoek je veelzijdige info die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen 3 soorten installaties:

  kachel installateur 1741

 1. Pelletkachel: designs verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat ligt aan verscheidene onderdelen. Onder andere: jouw type woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1741
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Schagen iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de GLOBE van het merk FreepointOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €900
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor schappelijke kosten
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Schagengebruikt 3150 kWh stroom en 3150 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €172,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Schagen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de gasketel. Een dergelijk systeem maakt gebruik van biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van de CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 8 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio woningeigenaren gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. We zien steeds meer kachel showrooms in Schagen waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (mei 2024) lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is dus wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Schagen

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze installatie kan gebruikt worden voor de verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een bewuste en kostenbesparende mogelijkheid: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €450 per model.

pelletkachel installateurs in schagen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte aangeleverd zal worden. De meeste adviseurs zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen belangrijke vragen over je woning. Onder andere het type woning, de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Met behulp van uw verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een model die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat mag het kosten? Ook zaken als en soort kachel en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en kies een erkende installateur in Schagen. Check de klantervaringen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Ga na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Is er sprake van een defect? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Schagen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Schagen?

Er zijn op dit moment allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletketel en pelletkachel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard verleidelijk. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen is uiteenlopend tussen de €400 en €1100. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Monviso (EuroAlpi), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Dia-mond (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Atmosfera 10 (TSP), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Schagen. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 1740, 1741, 1742.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat zonlicht omzet in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente